NIMBUSLITTERATUR - Mit liv med Nimbus

1960: Påkøres på cykel af Nimbus på Strandevejen i Espergærde.

1968: Erhverver kørekort til Motorcykel på Sjællandske Trænregiments køreskole på Svanemøllens Kaserne. Køreundervisningen foregår på BSA - mens teoriundervisningen foregår ved en gennemskåret Nimbus.

1969: Tilbringer 6 mdr. på Forsyningstroppernes Sergentskole (Søgårdlejren) i Sønderjylland. Køretøj: Nimbus. En af opgaverne går ud på at køre min Nimbus så meget ned, at den kan udskiftes med en af de flunkende nye BSA 350cc, der lige er ankommet - det lykkes ikke. På bataljonens familiedag på Høvelte Kaserne optræder Sjællandske Trænregiments førerløse Sidevogns Nimbus.

1971: Erhverver jeg min nuværende Nimbus årg. 1956, som de næste 30 år vil være et vigtigt, dagligt transportmiddel for mig. Fremover fyldes kældre, pulterkamre og garager på mine fremtidige adresser med uvurderligt Nimbus-guld.

1971-73: Bor i Ballonparken på Artillerivej, Kbh. S. Et godt sted for Nimbus-freaks med et veludstyret Nimbus Værksted. Nimbussen tilbringer de kolde måneder under min seng. Nimbussen lakeres i denne forbindelse sort.

1972: Svenske og norske grusveje gennemkøres.

1973: DDR og Tjekkoslovakiet gennemkøres på Nimbussen, hvor den vækker behørig opsigt

1975: Polen, Tjekkoslovakiet og DDR gennemkøres på Nimbus.

1976: Trods indkøb af ny Norton Commando Interstate (igen er man blevet ejer af en Motorcykelfabriks allersidste produktion) går ferien til Skotland på Nimbus. Efter denne tur kan min kone holde et perfekt foredrag på engelsk om den danske Nimbus' specifikationer.

1984: Medlem af Danmarks Nimbus Touring. Opfinder af den til dato mest originale Nimbusbagagebærer bestående af: skærmstiver til Nimbus-bagskærm, støttefod til Nimbus samt 2 beslag fra en Belarus-traktor. (Afprøvet på flere søndagsudflugter og sommerferier).

1997: Lægger for første gang mine oversigter vedr. Nimbuslitteratur ud på Internettet i første omgang i form af manuelt udformede lister. I første omgang på Geocities senere Get2net.

1999: Færdig med at restaurere min Nimbus til dens oprindelige skikkelse som motorcykel i Den Danske Hær. I den forbindelse har jeg modtaget stor hjælp fra specielt Niels Nielsen m.h.t. at fremskaffe de specielle mili-dele, så jeg nu faktisk kun mangler dækkenerne til bagagetaskerne.

2001: Stopper opdateringen af Nimbuslitteratur. Herefter bruges tiden på at lægge al materiale i en Access-database samt på at lave diverse asp-/sql-scripts således at jeg i

2003: kan gøre denne Nimbus-litteratur-database tilgængelig.

2004/2005: Deltager på Niels Nielsen "Aftenskolekursus" i Frederikssund, der ender med at jeg kan sætte en hovedrepareret motor i Nimbussen


Nimbuslitteratur © 2023 Niels Øwre